Seprűvéna és rosacea kezelése

A seprűvéna kezelés a seprűvénák, visszértágulatok megjelenésével a lábszár gyakori keringési zavarait orvosolja. Nőknél az elsősorban lábakon megjelenő vastagabb kékes, gyakran dudoros visszértágulatok gyakoribbak, illetve az elágazódó, pókhoz, vagy seprűhöz hasonló lilásvörös, vagy mély bordó seprűvénák. Kialakulásukat a terhesség, a fogamzásgátlók használata, a sok állással, járással járó munka és a testsúly is elősegíti.

A csoportosan megjelenő, kitágult erek esztétikailag is zavaróak, de égő érzést, fájdalmat, feszülést is okozhatnak. A károsodott erek funkciójukat ne tudják megfelelően teljesíteni, spontán gyógyulásuk nem várható.

A következőkben bemutatott kezelés a rosacea eltüntetését is tökéletesen szolgálja. A rosacea egy eléggé gyakori, makacs, leginkább az arcot érintő, ezért is egy kifejezetten zavaró bőrbetegség. Többek közt a napfény is rontja a rosacea tüneteket, így a legtöbb a rosacea panasz nyár végére esik. A betegek többsége serdülőkori pattanásokra emlékeztető rosacea tünetekkel az arcán keresi fel bőrgyógyászát. A kitágult erekből gyulladást keltő anyagok jutnak a beteg bőrébe, így eredményezve a gennyes “pattanások” kialakulását, majd hosszabb idő elteltével ez a gyulladásos beszűrődés kötőszöveti és faggyúmirigy-túlburjánzást gerjeszt.

Seprűvéna, rosacea, érkezelések

Szeretnénk bemutatni a legújabb és egyben legeffektívebb kezelési módszerét a seprűvénáknak és a rosaceanák: a BS-VA300 rádiófrekvenciás érkezelést. Kipróbálható a Stiluskozmetika szépségszalonban. Ez a berendezés a seprűvénák, a rosacea és a piros foltok eltüntetését szolgálja. Működése a magas frekvenciájú rezgések által termelt hő hatásán alapszik, ez tulajdonképpen egy termális, azaz hő-sérülést okoz a bőrfelületen. Azonban a gép optimális energiahatást biztosít ahhoz, hogy a bőrégés bármely formáját elkerüljük.

A gép nagyon finom tűivel, illetve a gépbe épített mikrohullámú rezgés-generátorral hajszálpontos, célzott kezelés hajtható végre. A készülékkel végzett kezelés nem okoz változást a bőrfelszín folytonosságában. Bőrtípustól függetlenül használható, akár világosabb, akár sötétebb bőr kezeléséről van szó. A géppel történő kezelés a test minden területén alkalmazható, az erek alakjától, színétől függetlenül, többek közt az arcon, karokon, lábakon, de még a talpakon is. A készülékkel akár a 0,3 mm-nél kisebb átmérővel rendelkező erek kezelése is lehetséges.

A berendezés működése a termokoaguláció-nak nevezett technikán alapszik. Ez garantálja a módszer magas hatékonyságát a seprűvénák, a rosacea és az arcon vagy bármely más testfelületen lévő értágulatokkal szemben. Egy magas frekvenciájú hullám egy kis termális sebet ejt a kezelt felületen, ennek következtében az ér azonnal eltűnik, időnként kisebb mikro-heget hagyva a bőrön, azonban ez kis idő elteltével elmúlik.

Tehát végeredményben az ambuláns kezelést követően nem is marad nyoma a beavatkozásnak. Egyetlen kezelés során a készülék, 15-20 perc alatt, akár 50 centiméternyi eret is képes eltüntetni teljes biztonsággal. A lábon 0,3 mm átmérőnél kisebb, míg az arcon átmérőtől függetlenül minden ér kezelhető a gép segítségével.

Egyéb kezelésekkel szemben a BS-VA300 rádiófrekvenciás érkezelés számos előnnyel rendelkezik. Nem tapasztalható mellékhatás, allergiás reakció, illetve felhámsérülés sem. A kezelés, akár egy szúnyogcsípés, csak kis mértékben kellemetlen. A test összes területe, így az érzékeny felületek is kezelhetők. A hagyományos lézeres kezelésnél sokkal olcsóbb a rádiófrekvenciás kezelés és nem lép fel sem égés, sem pigmentvesztés, sem gyulladásos reakció.

Kiemelendő mindenképpen, hogy a rádiófrekvenciás kezelés nem azonos a korábbról már ismert elektro-koagulációs módszerrel. Míg az utóbbi a 20. század vezető technológiája volt és megvoltak a maga veszélyei, a termokoaguláció már teljesen biztonságosan és mellékhatás nélkül tünteti el az ereket, a 21. század vezető technológiájaként.