Fogbeültetés

Napjainkban a modern orvostudomány fejlődésének köszönhetően a fogbeültetés, azaz az implantáció a legelterjedtebb és legkorszerűbb megoldása a fogpótlásnak. Az utóbbi évek során sok eltérő implantációs beavatkozásról, technikáról lehetett hallani. Mára a szájsebészek, implantológus szakorvosok közös nevezőre jutottak, elvetve az összes, nem egyértelműen bevált metodikát. A fogbeültetés folyamata, a használt anyagok, minden jelentős fejlődésen ment keresztül.

Napjainkban a modern fogászati implantátumok kizárólag szövegbarát anyagokból készülnek, ez által a kilökődés veszélye is jelentősen csökkent.  A titánból készült implantátum leginkább úgy írható körül, mint egy, az állcsontba beültetésre kerülő mesterséges foggyökeret. Erre az implantátumra kerül már fel, a legalább 3 hónapos csontosodási folyamat végén, a komplett híd, vagy műfogak. Ezzel a fogpótlásos eljárással a műfogak teljes mértékben saját fogként fognak ez után funkcionálni, és mivel a természetes fogakhoz messzemenően hasonlítanak, kijelenthető, hogy minden téren a saját fogaknak leginkább megfelelőt nyújtják.

Fogimplantátum, fogbeültetés és az esztétika

Az esztétika és egészség tekintetében az implantáció a legjobb megoldást nyújtja hosszú távon még a teljes foghiányban szenvedő pácienseknek. Akit az tartott vissza, hogy nem szeretne ki-be vehető műfogsor, mivel régebben fogai állapota csak ezt tette lehetővé, ma már választhatja a legmodernebb implantációs technológiát és örökre pontot tehet fogászati problémái végére. A fogbeültetéses eljárások sikeressége minimum 98%-os, amely mutató a fogászat és az összes orvoslási területen kimagaslónak minősül. A páciens újra egészségesen táplálkozhat, mivel meg tud rágni bármit, amit azelőtt saját fogaival. Visszanyeri önbizalmát, hiszen egy széles mosoly gyakran nagyon sokat számít, az ember közérzetét tekintve felettébb fontos.

Szájsebészet, a szükséges rossz?

Természetesen, mint minden komolyabb szájsebészeti és egyéb orvosi beavatkozás, úgy a fogpótlásnak is vannak ellenjavallatai. Azonban itt minden eset egyénileg mérlegelendő, általánosságban annyit lehet elmondani, hogy vannak betegségek, melyek kizáró okai lehetnek az implantációnak. Ilyen például a cukorbetegség, a vérzékenységi zavarok, meghatározott gyógyszerek folyamatos szedése, erős dohányzás, vagy a csontritkulás. Azonban még az ilyen esetek is mind személyes konzultáció és alapos vizsgálatok elvégzése után dönthetők el egyértelműen.

Forduljon klinikánkhoz bizalommal, több tízéves tapasztalatunk, illetve a legmodernebb fogpótlási technológiák alapos ismerete és szakorvosaink magas jártassága garantálják, hogy Ön kizárólag a legjobb fogászati kezelést kapja nálunk!

Linkek