Esküvő szervezése egyénileg

Egy esküvő életünk egyik legszebb eseménye, a hölgyek már kislánykoruk óta tervezgetik és elképzelik a nagy napot, tehát legtöbbünknek vannak már konkrét elképzelései is róla. De hogyan is lássunk hozzá? Hol találunk szakszerű segítséget a sok különálló és egyedi szaktudást igénylő feladat lebonyolításához? A régi időkben ezeket a szervezési feladatokat az idősebb családtagok, illetve a rokonság vállalta magára, azonban ahogyan az idők is változnak, úgy változnak az esküvői szokások is. Napjainkra esküvői trendek alakultak ki, sőt, bizonyos mértékben változtak az elvárások is egy esküvővel szemben.

Manapság egy esküvő lebonyolításában és megszervezésében nagy segítségünkre vannak az esküvőszervező vállalkozások. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy nélkülük ne tudnánk megszervezni egy színvonalas és igényeinknek megfelelő esküvőt. Egy profi esküvőszervező cég sok terhet levesz a vállunkról, és elég csupán átvennünk velük elképzeléseinket, ők már garantálják az álomesküvőnk megvalósítását.

Azonban ezt az írást most inkább azok figyelmébe ajánljuk, akik veszik a bátorságot, érzik magukban a szükséges erőt és kitartást, és saját kézbe szeretnék venni esküvőjük szervezését. Ennek gyakorlati haszna is van, hiszen nem vitás, hogy az esküvőszervezőnek járó díjat elkölthetjük akár a nászútra, vagy pld. új családi fészkünkre. Adunk néhány tippet, hogyan is lássunk hozzá az önálló esküvőszervezéshez.

Használjuk ki a modern technika lehetőségeit – látogassunk el esküvőkkel foglalkozó szakportálra az interneten, ilyen például a www.eskuvok.org. Itt megtudhatunk mindent egy esküvő helyes lebonyolításáról, illetve megszervezéséről, megismerhetjük a legújabb trendeket, amennyiben egy modern, divatos esküvőt szeretnénk tartani. Érdemes párunkkal együtt ellátogatni erre az oldalra, ha vannak konkrét elképzeléseink, azokra itt azonnal találunk ötleteket, tippeket, illetve megtaláljuk a szükséges szolgáltatókat.

Esküvő-szervezés – minden rendben a nagy napon!

Egy ilyen szervezés elég sokrétű, ezért miután átvettük a tennivalókat, érdemes kettéosztani a feladatokat. Természetes, hogy pld. a menyasszonyruha választása, a dekorációs elemek, az esküvői torta és az esküvői menü összeállítása, a meghívók tervezése és egyéb kreatív feladatok inkább a hölgyekhez állnak közelebb, míg a férfiak a szervezést igénylő feladatokkal birkóznak meg könnyebben.

Ide olyanokat sorolhatunk, mint a ceremóniamester kiválasztása, a sofőrszolgálattal való egyeztetés, az esküvői zenekarral való tárgyalás, az esküvői fotós/videós kiválasztása és az ehhez hasonló feladatok. Így azonnal kevesebb teher nehezedik mindkét fél vállára, illetve mindenki a hozzá közel álló dolgok megszervezéséért felel. Az olyan alapvető részletek, mint az esküvői helyszín megválasztása, a karikagyűrűk, vagy pld. a nászút helyszíne pedig természetesen közös tervezést igényelnek.

Egy szó mint száz, ha úgy érzi az ifjú pár, hogy maguk szeretnék megszervezni életük nagy napját, és nem rettennek meg a tennivalóktól – mindenben segítségükre lesz ez a kifejezetten esküvői tematikával foglalkozó internetes portál.

Hasznos linkek:

menyegzolap.hu
weddinggarden.hu