Pattanás kezelése

Ki ne találkozott volna a pattanásos bőr okozta kellemetlenségekkel, vagy akár komolyabban ne gyűlt volna meg a baja ezzel a bőrproblémával. Igen magas az érintettek száma, természetesen a kamaszkorúak közt inkább elterjedtek a pattanások és mitteszerek, de nem ritka jelenség a felnőtt korúak körében sem. Természetesen ma már ez a bőrprobléma is legalább annyira hatékonyan kezelhető natúrkozmetikumokkal, gyógyhatású krémekkel, olajokkal, mint gyógyszernek minősülő termékekkel, melyeknek számos mellékhatása és ellenjavallata is lehet.

Száraz bőr esetén jobbnál jobb növényi olajak sokasága közül válogathatunk, léteznek vajakat tartalmazó natúrkozmetikumok, melyek csodás hatást gyakorolnak bőrünkre. Azonban a gyakorta érzékeny, mittiszerekre és pattanásokra hajlamos bőr esetében sokszor inkább rosszabbodás figyelhető meg a látványos javulás helyett. Ez annak a következménye, hogy az ember gyakran választ helytelenül natúrkozmetikumot, ezek a készítmények kombinált és zsíros bőr esetén is hatásosak, ha kellőképpen választjuk meg a nekünk való natúrkozmetikumot, krémet, vagy olajat.

Növényi olajak közül pld. bátran használhatjuk az olyan, nulla komedogén indexel rendelkező olajakat, illetve azokat tartalmazó natúrkozmetikum készítményeket, mint a jojobaolaj, a sheavaj, a napraforgómag olaj, vagy a sáfrányos ceklicemag olaj. Természetesen ebben az esetben is ki kell tapasztalni, hogy kinek melyik válik be, mivel általános, mindenkinek megfelelő csodaszer itt sincs. Gyakran keverve, vagy váltogatva érhetjük el a legjobb hatást.

Az Organiclinic natúrkozmetikumai közt a pattanások és mitteszerek kezelésére is mindenki megtalálhatja a számára tökéletes összetételű krémet, olajat vagy egyéb, kizárólag természetes alapanyagokból készült terméket. Ilyen például a Centella Asiatica, a borágó, vagy a feketeköménymag olaj és sok-sok egyéb összetevőjű készítménye az Organiclinic-nek.

A mindenképpen kerülendő készítmények közé tartozik a kókuszolaj és a kakaóvaj, a magas komedogén indexük miatt. A kókuszolaj a közhiedelemmel ellentétben nem ajánlott pattanásos bőrre, mivel laurinsavat tartalmaz, azaz antibakteriális hatással bír, ami önmagában egy csodás tulajdonság, azonban a magas komedogén indexe miatt nem ajánlatos pattanásos bőr kezelésére, mint ahogyan a sok esetben bázisolajként használt szójabab olaj sem.