Hajhullás kezelése

A hajhullással, kopaszodással küzdő emberek többsége próbál megoldást találni erre a problémára. Amennyiben még nem olyan mértékű a kopaszodás, hogy a hajhagymák elhaltak volna és inkább csak ritkulásról, részleges hajhullásról beszélünk, akkor természetesen vannak szerek, vitaminok, melyek segíthetnek és esetenként akár megállíthatják a folyamatot. Az Interneten számos „csodaszert” is találunk, de ezek rendszerint nem váltják be a reklámokban elhangzó és tőlük elvárt hatást. Csodaszerek nem voltak és manapság sem léteznek. Azonban a hajhullás kezelhető, számos jól bevált és bizonyított szer létezik már erre.

Először is meg kell állapítani, hogy milyen típusú a hajhullás. Férfiak körében a legelterjedtebb a hormonális hajhullás, azaz androgén alopecia. Erre sajnos, a férfiak esetében legalábbis biztosan, nincs igazán hatékony kezelési megoldás. Azonban a hajhullásnak számos egyéb oka is lehet, akár a stressz, a vashiány, a bőrgombásodás, a lelki és fizikai kimerültség, vagy akár gyógyszermérgezés, endokrinológiai probléma, illetve a testben zajló valamilyen gócos folyamat. Ezekben az esetekben a hajhullás még időben visszafordítható, hiszen az alap kiváltó ok megszüntetésével a hajhagymák megerősödnek és a hajnövekedés újraindul.

A kiváltó okot bőrgyógyász-kozmetológus szakorvos kell hogy megállapítsa. Ezek után már akár a szakember ajánlására is, akár magunk is találhatunk megfelelő szereket, samponokat, vitaminokat, illetve gyógynövény-készítményeket a hajhullást kiváltó okok megszüntetésére. Ide tartozik a csalánlevél, amely bizonyítottan jótékony hatással bírhat bizonyos hajhullást kiváltó okokra, de speciális hajszérumokat is kapunk, melyek gazdagok vitaminokban és egyéb, hajhullást visszafordító anyagokban. Speciális hajszeszeket és hajsamponokat is találunk, melyek rendszeres használata bizonyítottan megállítja a hajhullást, illetve hajolajakat, melyek visszafordítják az esetleges külső hatások okozta hajhullást.

A jól ismert H. Bánfi hajszesz, illetve sampon nem szorul bemutatásra – évtizedek óta bizonyítja jótékony hatását a fejbőr vérkeringésére, ezzel csökkentve a hajhullást és serkentve a hajnövekedést. Hajhullás elleni kencéket, kapszulákat és különböző összetételű, bedörzsölésre szánt ampullákat is vásárolhatunk. Tehát a választék igazán nagy, csupán tudni kell, hogy pontosan mi is a kiváltó oka a hajhullásnak.

Hajbeültetés, mint lehetőség: FUE hair transplant

Régebben úri huncutságnak tűnhetett, mára ez már egyáltalán nem így van. Egyre elérhetőbb áron az átlag kopaszódó férfinak, nőnek már nem kell beletörődnie az öröklött kopaszodásba. A FUE és FUE2 hajbeültetés technikák elérhető áron, hegmentesen és fájdalommentesen hozzák meg a kíván eredményt. 1-2 napos beavatkozás és pár hét múlva látható különbségek lesznek láthatóak mindenki számára. A hajátültetés saját hajjal közkedvelt szépészeti beavatkozás – Budapesten fél tucat klinika szakosodott már a tarkótáji haj fejtetőre diszponálására – vagyis a hajbeültetés igencsak keresett szépészeti szolgáltatás.

Források