Ipari területek füvesítése hidrovetéssel

Az ipari területek füvesítésének egyre nagyobb hányada történik hidrovetéses technológiával. Számos előnye van a módszernek, többek közt az alacsony költség, a talajtakarás, illetve a garantáltan jó minőség. Az ipari területek talajszerkezete általában a megfelelő talaj-előkészítés nélkül nem alkalmas a hidrovetéssel történő füvesítésre. Azonban megfelelő gépparkkal, a tartós és szép gyep kialakításához szükséges, morzsalékos szerkezetű magágy létesítése nagy területen is lehetséges.

Ipari területeken a hidrovetés keverékhez speciális anyagokat adnak. Ide tartoznak a kiváló ellenállóképességet biztosító, 11% nedvességtartalmú hidrovetés cellulózrost mulcs. Továbbá a rézsűs felületen is kiváló tapadást adó rögzítőanyag, a rendkívül magas foszfortartalmú trágya. Valamint a súlyának négyszázszorosát kitevő vízmennyiség felszívására képes kopolimer gél, és az élő gombák keveréke.

A talajlakó mikroorganizmusok számára rendkívül hasznos Analgerol nevű, könnyen emészthető szénforrás is egyike ezeknek az adalékanyagoknak. Az Analgerol csökkenti a terület gyomosodását, segíti a hasznos baktériumok elszaporodását, meggyorsítja a szervesanyag bomlást. A növények gyorsabb kelését és fejlődését eredményezi az által, hogy pozitívan hat a szerves kolloidok képződésére, ami talajmelegedést okoz.

Amennyiben a területen nem lehetséges a hidrovetés utáni időszakban a locsolás, öntözés, akkor a tavaszi, esős időszak a legalkalmasabb a füvesítésre. A tél beálltát megelőző hideg, vagy a nyári száraz időszakokban a hidrovetés nem vezet kellő eredményhez, mivel a hideg évszakban nem indul meg a csírázás, nyáron pedig a fű nem kap elegendő vizmennyiséget a csírázáshoz.

A Hidrovetés Kft. többek közt ipari területek hidrovetéses technológiával való füvesítésére szakosodott. Honlapjukon (www.hidrovetes.hu) részletesen megismerkedhet a vállalat szolgáltatásaival, kondícióival, illetve befejezett munkáival, referenciáival. A cég minden esetben a megrendelő igényeihez igazítja az ajánlatát.