Fémmegmunkálás

Mióta a fémmegmunkálás modern életvitelünkben egyre nagyobb helyett kap, illetve annak precizitása, minősége, gazdaságossága lépett előtérbe, a hegesztőgépek, hegesztőberendezések és a fém megmunkáláshoz szükséges egyéb gépek gyártói folyamatosan arra törekszenek, hogy berendezéseik a legjobbak, illetve versenyképesek legyenek ebben a szférában. A számos gyártó közül kiemelhető a LORCH GmbH, a GCE, a MILLER és a PROCAM.

A Lorch GmbH. Európa egyik élenjáró hegesztőgép fejlesztője és gyártója. A vállalat legkorszerűbb huzalos AFI (MIG-MAG) berendezéseiben már a „Micor” rezonancia technológia továbbfejlesztett inverter technológiája áll rendelkezésre, ezért a cég 2014-ben innovációs nagydíjat is kapott Németországban. Ez a technológia a termelékenység mellett maximálisan gazdaságossá teszi a Lorch gépek üzemeltetését. 2014 eleje óta a LORCH képviselteti magát a közép-magyarországi régióban – lásd tridragon.hu oldalán.

A GCE több mint 15 éves tapasztalattal rendelkezik a gázhálózatok tervezésében, kivitelezésében, illetve karbantartásában. 2013 óta a GCE Hungária Kft. vált a hivatalos magyarországi viszonteladójává a GCE termékeinek. A GCE Hungária Kft. szakértője minden olyan felszerelésnek, berendezésnek, amely gázáramlás- vagy nyomásszabályozással kapcsolatba hozható. Így a fémmegmunkálás és a hegesztés is a vállalat profiljába tartozik.

Az ITW Welding az Illinois Tool Works Inc. (ITW) hegesztéstechnikával, autogéntechnikával és plazma darabolással foglalkozó része. Az ITW Welding csopotba tartozik többek közt, mint márka, a Miller Electric hegesztőgépeivel és berendezéseivel, vagy az Orbitalum Tools GmbH, azaz Orbimatic obitális hegesztő berendezések, csővég hegesztők és vágó berendezések. Továbbá az Elga, Stein és Hobart hegesztőanyagok és autogéntechnikai eszközök is itt kapnak helyet, mint a Weld-Craft (AVI) és Bernard (AFI) hegesztőpisztolyok is.

A ProCAM Kft. termékeinek elsőszámú előnye a magas fokú modularitás, mely minden szintre kiterjed. A PreciTrack, melyet a cég szakemberei fejlesztettek ki, egy olyan koordinátapálya, melyre építve az ügyfelek számára teljes mértékben testre szabottan készítik el a gépeket a megfelelő kiépítettségi szinten. A PreciTrack koordinátapálya pld. Lorch RoboMIG S8 hegesztő áramforrással, Fanuc robot hegesztő berendezéssel kerül összehegesztésre és Lorch Q-Data rendszer ellenőrzi a szerkezeti minőséget, a szabványnak megfelelően. Az ilyen épített berendezések átalakíthatók, illetve a későbbiekben bővíthetők is.